Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μακριά κι αγαπημένα: Έτσι φοριέται το μάξι

Πάμε το μάξι για ένα τεστ ντράιβ; Μακριές φούστες και φορέματα παραμένουν hot, hottie, hot και το Miss Bloom φροντίζει με το αναλυτικότατο, κατατοπιστικότατο guide του να φοράς αλάνθαστα ένα από τα κορυφαία looks της εποχής.


Πρώτα-πρώτα, τα basics:
- Δεν φοράμε ποτέ το κλασικό λεπτό τακούνι με μάξι φόρεμα ή φούστα. Footwear φλατ ή με wedge είναι ό,τι πιο σωστό.
- Ένα από τα βασικά κλισέ που συνοδεύουν το μάξι, ειδικά τη φούστα, είναι το hippie look. Αποφεύγουμε λοιπόν οτιδήποτε μπορεί να δείχνει υπερβολικά “καλυπτικό”, το οποίο κουκουλώνοντας το κορμί δημιουργεί μια άχαρη σιλουέτα (αναλυτικές οδηγίες ακολουθούν παρακάτω).
- Ένα άλλο βασικό κλισέ που συνοδεύει το μάξι, ειδικά το φόρεμα, είναι το κλασικό βραδινό look. Για να μη δείχνουμε σαν Σταχτοπούτες έτοιμες για το χορό στις 12 το μεσημέρι, αποφεύγουμε ό,τι μπορεί να δείχνει το φόρεμά μας υπερβολικά “βαρύ” ή στυλιζαρισμένο. Επίσης, εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η επιλογή του ίδιου του φορέματος – ας είναι καλύτερα σε ανάλαφρο print ή απόχρωση και σε μάλλον απέριττο σχέδιο (αναλυτικές οδηγίες ακολουθούν παρακάτω και σε σχέση με αυτό).



Η σωστή σιλουέτα
Όπως φαίνεται και από τις κατατοπιστικότατες συνοδευτικές φωτο, το να δημιουργήσεις τις σωστές εντυπώσεις για το σώμα μέσα από τη μάξι φούστα διαθέτει καθοριστική σημασία στη σωστή εφαρμογή του trend, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει χαριτωμένο, θηλυκό και σύγχρονο.
ΝAI (αριστερά): Εφαρμογές “τσιμπημένες”, ψιλο-εφαρμοστές, που αναδεικνύουν τη σιλουέτα. Μανίκι τρουά-καρ, να φαίνεται έστω λίγο χεράκι και να συνεισφέρει στη χάρη του αποτελέσματος.
ΟΧΙ (δεξιά): Πολύ φαρδιά τοπ και φουσκωμένα μανίκια, που σε συνδυασμό με τη μακριά φούστα έχουν την τάση να κρύβουν το κορμί πίσω από υπερβολική ποσότητα υφάσματος. Η σιλουέτα δείχνει κάπως παρωχημένη και “γεροντοκορίστικη”.


 
Κόλπα κολακείας
Αν είσαι πάνω από 1.70 και ζυγίζεις λιγότερο από 55 κιλά, το να φοράς μάξι είναι μάλλον κάτι που δεν δημιουργεί κανένα θέμα. Ας δούμε τι τρικ μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα κορίτσι με πιο κανονικό ή και “ζουμπουρλούδικο” σωματότυπο α λα Kim Kardashian.
-Δείξε λίγο δέρμα: Ένα μάξι με σχίσιμο ή από ημιδιάφανο ύφασμα αναδεικνύει το σώμα και αποτρέπει από το εφέ-“σακί”, το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε.
-Οπωσδήποτε wedges: Με τη βοήθειά τους “ανορθώνεται” ολόκληρο το κορμί – κάτι απαραίτητο ειδικά για τα petite κορίτσια, που το μακρύ μήκος φούστας έχει την τάση να τις “βουλιάζει”.
-Ζώνη στη μέση: Υπογραμμίζεται η θηλυκότητα της σιλουέτας και αποτρέπεται και πάλι το εφέ-“σακί”.


 Τα σωστά τακούνια
Εκτός από τα φλατ σανδάλια και τα wedges, υπάρχουν και κάποια τακούνια που μπορείς να φορέσεις. Είναι οπωσδήποτε chunky και συνοδεύονται μπροστά από πλατφόρμα ή “φιάπα”, όπως τη λένε οι παλιοί καλοί παπουτσάδες. Για πιο μακριά πόδια, διάλεξε κάτι strappy σε nude ή γήινη απόχρωση (όπως τα καμηλό Diesel, nak.gr). Το άλλο καλό αυτού του στυλ είναι πως ταιριάζει άψογα και σε κορίτσια με πιο juicy γάμπα, που μπορούν διαλέγοντας αυτό το chunky υπόδημα να δοκιμάσουν και κάτι πιο statement (όπως μια εμπριμέ πλατφόρμα από τη συλλογή Fullah Sugah).



Πηγή:missbloom.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου