Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πως να φτιάξεις έξυπνα τη Φθινοπωρινή σου γκαρνταρόμπα

Τι θα κρατήσεις από την προηγούμενη χρονιά και σε τι θα επενδύσεις χωρίς να το μετανιώσεις;

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας ανασυγκρότησης σε κάθε επίπεδο. Όσον αφορά στο fashion κομμάτι συγκεκριμένα, οι έξυπνες fashionistas εκμεταλλεύονται την μεταβατική αυτή περίοδο για να βγάλουν πρόγραμμα αγορών. Έτσι, όταν έρθει η ώρα για shopping δεν πέφτουν στην παγίδα της υπερκατανάλωσης.

Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις το σωστό πλάνο είναι ξεκαθαρίσεις τις ανάγκες σου. Δύο είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις: Ποιά από τα περσινά (ή και παλαιότερα) ρούχα σου θα συνεχίσεις να φοράς και φέτος και σε τι χρειάζεται να επενδύσεις; Μόλις απαντήσεις σε αυτά μένει μόνο να καθορίσεις τον χρόνο στον οποίο θα γίνει η κάθε αγορά. Μια καλή ιδέα είναι να ξεκινήσεις με τα αξεσουάρ που μπορείς να φορέσεις ανά πάσα στιγμη και να προχωρήσεις στα πιο ζεστά ρούχα σταδιακά, όσο πέφτει η θερμοκρασία.

Ποιες όμως από τις περσινές τάσεις παραμένουν hot και φέτος; Έχουμε και λέμε:

Το parka εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο Φθινοπωρινό πανωφόρι αλλά φοριέται με περισσότερο country χαρακτήρα (σκέψου τις προτάσεις της Mulberry).
Το δερμάτινο παντελόνι είναι επίκαιρο και φέτος αλλά καλύτερα να μην το φορέσεις με τον κλασικό -πλέον- ροκ τρόπο. Δοκίμασε να το ταιριάξεις με ένα preppy πουλόβερ και μοκασίνια (ή μπαλαρίνες) ή εναλλακτικά με ένα μακρύ, λευκό πουκάμισο.


Parka Jacket 92.41€ asos.com / δερμάτινο παντελόνι KARL Karl Lagerfeld 160€ net-a-porter

  Ένα blazer είναι πάντα χρήσιμο (κυρίως όσο οι θερμοκρασίες βρίσκονται σε λογικά επίπεδα). Φέτος θα το φορέσεις (φυσικά) με όλα σου τα παντελόνια αλλά και με μια δερμάτινη φούστα ή ένα φόρεμα που φτάνει στη μέση της γάμπας.
Τα ankle booties που θυμίζουν λίγο biker και λίγο cowboy μποτάκια έγιναν trend σε μηδαμινό χρόνο. Το καλό είναι ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή και για φέτος και θα συνοδεύσουν τέλεια κάθε σύνολό σου. Ιδανικά θα τα συνδυάσεις με ένα χρωματιστό τζιν.
Το Peter-Pan colar είναι ακόμα επίκαιρο, αλλά αυτό το Φθινόπωρο φοριέται ως κολιέ και κλέβει τις εντυπώσεις.


 
Κολιέ 9,90€ Bershka / Μπλέιζερ 39,95€ H&M / Mποτάκια 79,95€ Zara
Σε τι αξίζει να επενδύσεις;

Σε κάτι μπορντό: Προτείνουμε την εκδοχή του μπορντό τζιν γιατί συνδυάζει δύο τάσεις (μπορντό + coloured denim) και κολακεύει ιδιαίτερα το σώμα σου.
Σε ένα newsboy cap: είναι το hot καπέλο της σεζόν και σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε αυτό. Φοριέται πάντα και παντού και θα δώσει έξτρα πόντους στυλ σε κάθε look σου.
Σε ένα ζευγάρι sneakers: Με τακούνι ή χωρίς η επιστροφή τους είναι αδιαμφισβήτητη. Κακά τα ψέματα, ποτέ άλλοτε το στυλ δεν ήταν τόσο άνετο!
Σε ένα δερμάτινο φόρεμα: Οι stars το έχουν τιμήσει ήδη και εσύ, αν είσαι fan των φορεμάτων δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την τάση. Αν φοβάσαι να επιλέξεις έντονο statement μπορείς να διαλέξεις ένα σχέδιο που συνδυάζει δέρμα και ύφασμα.
 
 
Φόρεμα 120,84€, asos.com / Καπέλο 9,95€ Η&Μ / Tζιν 38£, Topshop / Sneakers με τακούνι, Blanco

Πηγή:missbloom.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου