Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

5 ειδικοί της ομορφιάς αποκαλύπτουν!

Όσα πρέπει να ξέρεις πριν πας για αποτρίχωση, μασάζ, manicure, spray tanning ή στο κομμωτήριο! Η Beauty Editor του Shape μιλά με τους beauty experts!
Τι φαντάζεσαι ότι σκέφτονται στ’ αλήθεια οι επαγγελματίες, όταν σε βλέπουν καθισμένη στην καρέκλα του κομμωτηρίου αμίλητη κι ακούνητη όλη την ώρα; Πώς σε κρίνουν αν εμφανιστείς για πεντικιούρ με αξύριστα πόδια; Τους βάλαμε να μας τα πουν όλα, γι’ αυτό μην κλείσεις κάποιο ραντεβού για περιποίηση πριν διαβάσεις το παρακάτω θέμα!

Αν και βλέπεις συχνά τον κομμωτή, την μανικιουρίστα ή την αισθητικό σου (πολλές φορές μάλιστα με το σώμα σου εντελώς εκτεθειμένο σε κοινή θέα), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είσαι κοινωνός των κρυφών σκέψεών τους για σένα. Και η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι επαγγελματίες έχουν ψυχολογήσει αρκετά καλά τον χαρακτήρα σου, πράγμα που αυτόματα επιδρά στον τρόπο με τον οποίο σου συμπεριφέρονται και σε περιποιούνται.

Συζητήσαμε με επαγγελματίες όλων των τομέων της γυναικείας περιποίησης και ανακαλύψαμε τι τους εκνευρίζει, τις τους ενοχλεί, αλλά και τι τους ευχαριστεί στην καθημερινή επαφή με τις πελάτισσές τους, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα τους επισκεφθείς όχι μόνο να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη ή να μην υποπέσεις σε κάποια καινούργια γκάφα, αλλά κυρίως για να τους κάνεις να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην φροντίδα σου. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι και εσύ θα φύγεις υπερευχαριστημένη.

Η spray tanner σου θα ήθελε...


  •     Να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου: «Για να πετύχεις το καλύτερο χρώμα όταν πρόκειται να δοκιμάσεις μια διαδικασία αυτομαυρίσματος σαν το Airbrush Tanning, απολέπισε την επιδερμίδα σου στο ντους χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή λούφα, δυο μέρες πριν το ραντεβού» συμβουλεύει η αισθητικός Μαίρη Φιλιππαίου ιδιοκτήτρια του MF Day Spa. Έτσι θα απομακρυνθεί το ξεφλουδισμένο δέρμα, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματά τους. Σε αντίθετη περίπτωση η επιδερμίδα σου θα απορροφήσει περισσότερη χρωστική ουσία κατά τόπους, γεμίζοντας αντιαισθητικές πιτσιλιές.
  •     Να αφήνεις τις ντροπές κατά μέρος: «Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε φίνο μαύρισμα με το σπρέι είναι να παραμείνεις γυμνή όση ώρα απαιτείται» λέει η Ευαγγελία «Και αν έχεις μεγάλo στήθος, ανασήκωσέ το ζητώντας από τον ειδικό να περάσει και την κάτω περιοχή, έτσι ώστε να μην δείχνουν σαν δυο τεράστια αντιαισθητικά μισοφέγγαρα κάθε φορά που ξαπλώνεις ανάσκελα χωρίς στηθόδεσμο».
  •     Να επιμεληθείς τα δύσκολα σημεία: Αν έχεις σημάδια εκ γενετής ή κάποιες ουλές στο σώμα σου, όταν ψεκαστούν θα φαίνονται πιο σκούρες από το υπόλοιπο δέρμα. Ένα καλό κόλπο είναι να καλύψεις τοπικά αυτά τα σημάδια με παχύ δερμοκαλυπτικό make up πριν τη διαδικασία
  •     Να έχεις υπομονή: Το δραστικό συστατικό που προκαλεί την αλλαγή χρώματος στο δέρμα σου με το σπρέι αυτομαυρίσματος είναι το DHA. «Χρειάζεται έξι με οχτώ ώρες για να εξελιχθεί, κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου αν έχεις προσχεδιάσει να παρουσιαστείς σαν μια μαυρισμένη καλλονή με μπρούτζινη επιδερμίδα το ίδιο απόγευμα».
H hair stylist σου θα ήθελε...

  •     Να φέρνεις μαζί σου αποκόμματα από περιοδικά: «Οι γυναίκες πιστεύουν ότι θα με προσβάλλουν όταν έρθουν με μια σελίδα περιοδικού και μου δείξουν την κουπ μιας διασημότητας που τους αρέσει» λέει η Αθηνά Κορώση Color Expert Koleston της Wella .«Αλλά το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο, τόσο για μένα όσο και για εκείνες. Αν φαντάζονται κάτι και το εξηγούν προφορικά χωρίς συγκεκριμένο στίγμα εγώ θα αυτοσχεδιάσω στο 50% και εκείνες θα φύγουν απογοητευμένες στο 100%».

  •     Να μην κάνεις σαν κακομαθημένο παιδάκι: Όταν κάθεσαι στην καρέκλα και σκύβεις συνέχεια για να στέλνεις μηνύματα με το κινητό ή στριφογυρίζεις για να χαιρετάς φίλες και γνωστές, ο κομμωτής σου δεν μπορεί να πετύχει κόψιμο ακριβείας, κάτι που είναι εκνευριστικό για εκείνον, όσο και καθόλου ωφέλιμο για το τελικό αποτέλεσμα που θα ήθελες.

  •     Να λες τη γνώμη σου: «Μην περιμένεις μέχρι την τελευταία ψαλιδιά για να μου πεις ότι δεν σου άρεσε το κούρεμα, η κατεύθυνση της φράντζας ή το φιλάρισμα» λέει η Αθηνά Αλλά ακόμη κι αν φτάσουμε στο σημείο να είσαι δυσαρεστημένη με το κούρεμα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, πες το ευγενικά. Επιδρά θετικά σε μακροπρόθεσμη βάση το να βοηθάς τον κομμωτή σου να μάθει τι είναι αυτό που σου αρέσει και τι όχι στο στυλ σου.

  •     Να είσαι πρόθυμη να διατηρείς το κούρεμά σου για πολύ καιρό: «Ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά για το κόψιμο των μαλλιών σου και μετά τσιγκουνεύεσαι το πιο απαραίτητο: τη διατήρηση του στυλ σου από τα ειδικά προϊόντα που προωθούν τα σαλόνια ομορφιάς και τα οποία όχι μόνο θα βελτιώσουν την υγεία των μαλλιών σου αλλά θα κάνουν την κουπ σου να διαρκέσει πολύ περισσότερο». Μετά το κόψιμο ρώτησε τον κομμωτή σου ποια λίστα προϊόντων συστήνει για να παραμείνει τέλειο το στιλ που δημιούργησε για σένα. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς στο κόστος; Τουλάχιστον προμηθεύσου ένα καλό conditioner για έξτρα ενυδάτωση και όγκο στα λεπτά μαλλιά από ένα κατάστημα καλλυντικών, με σκοπό να διατηρήσεις το μαλλί σου σε άριστη κατάσταση μεταξύ των επισκέψεών σου στο κομμωτήριο.
 Η μανικιουρίστα σου θα ήθελε...


  •     Να σταματήσεις να της ζητάς να σου κόβει τις παρανυχίδες ή να σου βγάζει τους κάλους: Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ειδική μικρή πένσα. Οι μανικιουρίστες δεν θέλουν να έχουν ευθύνη για τα πετσάκια, τις παρανυχίδες και τα ξερά κομματάκια γύρω από τα νύχια σου, όσο κι αν οι περισσότερες το κάνουν και μάλιστα χωρίς να τους το ζητήσεις. Όσο στο να χειριστούν ένα ξυράφι, κοπίδι ή κοφτερό ψαλίδι για να σου κόψουν τους κάλους από τα πόδια «αυτό δεν είναι σωστό να γίνεται» λέει η αισθητικός Έλενα Λιβέρη «Πρώτον είναι επικίνδυνο, δεύτερον ξαναβγαίνουν μεγαλύτεροι και τρίτον υπάρχει αποτελεσματικότερη λύση για τους κάλους: η χημική απολέπιση». Η καλύτερη λύση είναι να επισκεφθείς ένα ινστιτούτο ομορφιάς που προσφέρει ειδικές θεραπείες για τους κάλους και τα πόδια. Οι ειδικοί επίσης προτείνουν να εφαρμόζεις μια μαλακή λίμα για κάλους την ώρα που κάνεις ντους, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και ένα απολεπιστικό προιόν με αιθέρια έλαια και μεταλλικά στοιχεία και να προλαμβάνεις την συγκέντρωσή τους, η οποία μετατρέπεται σε κάλους.

  •     Να μην ξυρίζεις τα πόδια σου: «Πρέπει οπωσδήποτε να μην ξυρίζεσαι τη μέρα που έχεις πεντικιούρ» συμβουλεύει η Έλενα Τα απολυμαντικά σπρέι ή οι λοσιόν που χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία σίγουρα θα τσούξουν τη φρεσκοξυρισμένη επιδερμίδα των ποδιών σου και ειδικά στα σημεία που έχεις κάποιες μικρές αμυχές.
 Η αποτριχώτρια του μπικίνι σου θα ήθελε...



  •     Να αφήσεις τις σεμνοτυφίες: «Τα εσώρουχα που τραβιούνται λίγο από δω-λίγο από κει, κάνουν την αποτρίχωση να διαρκεί περισσότερο, παρατείνοντας επιπλέον και τη δική σου ταλαιπωρία, πόνο ή ντροπή» σημειώνει η αισθητικός Μαρία Φιλιππαίου και ιδιοκτήτρια του MF Day Spa.
  •     Να αναβάλλεις το ραντεβού σου αν έχεις περίοδο: Ακόμη κι αν η αισθητικός δεν έχει κανένα πρακτικό πρόβλημα στο να δουλέψει γύρω από ένα κορδονάκι του ταμπόν, εσύ τουλάχιστον είσαι εξαιρετικά ευαίσθητη στην επίμαχη περιοχή όταν εμμηνορροείς.
  •     Να ουρλιάξεις αν το έχεις ανάγκη: Οι ειδικοί που κάνουν αποτρίχωση πάντα αναμένουν από κάθε πελάτισσα ένα συγκεκριμένο επίπεδο πόνου και κάποια οδυνηρά συναισθήματα κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Για να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο δοκίμασε να κάνεις συχνά ήπια απολέπιση.
  •     Να βάζεις κι εσύ ένα χεράκι: Χρησιμοποιώντας μια λούφα στο ντους τη μέρα που θα επισκεφθείς την αισθητικό σου για αποτρίχωση, ανοίγουν οι θύλακες και έτσι τραβιούνται ευκολότερα οι τρίχες από τη ρίζα, ενώ εξασφαλίζεις ότι δεν θα γυρίσουν προς τα μέσα.
 Ο μασέρ σου θα ήθελε...



  •     Να λες τι χρειάζεσαι: Εξήγησε ποιες περιοχές θέλεις να δουλέψει και πόση πίεση αντέχεις. «Προτιμώ να ακούω από την πελάτισσα τι πραγματικά θέλει, παρά τι δεν ήθελε, αφού θα έχουμε τελειώσει» λέει η φυσιοθεραπεύτρια Ελίνα Δημητρίου
  •     Να διακόπτεις όποτε υπάρχει πραγματική ανάγκη: «Δεν είναι κακό να ζητήσεις συγγνώμη και να σηκωθείς για να πας στην τουαλέτα -για παράδειγμα. Είναι δύσκολο να απολαύσεις οτιδήποτε όταν η κύστη σου σε πιέζει» λέει χαριτολογώντας η ειδικός.
  •     Να είσαι καθαρή: Είναι σωστό να έχεις κάνει ένα ντους πριν τη θεραπεία. Πίστεψέ το, κανένας μασέρ δεν θα ήθελε να απλώνει τα λάδια πάνω σε ένα ιδρωμένο δέρμα και, μάλιστα, να σε ακουμπάει κι από πάνω.
  •     Να προμηθεύεσαι με τα δικά σου αξεσουάρ: «Αν γνωρίζεις κάποιο αιθέριο έλαιο που σε βοηθά να χαλαρώνεις ή είσαι αλλεργική σε κάποια προϊόντα και λάδια μασάζ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να φέρνεις μαζί σου αυτά που προτιμάς. Άλλωστε όλη θεραπεία βασίζεται στην δική σου αποκλειστικά ευχαρίστηση.
Πηγή: missbloom.gr






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου