Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα Dos και τα DON'Ts της κυτταρίτιδας..

Είναι καθαρά γυναικεία υπόθεση μιας και μόνος ένας στους εκατό άντρες εμφανίζει κυτταρίτιδα. Αντίθετα, επτά στις οκτώ γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυτταρίτιδας. Απασχολεί όχι μόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω ή μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους στο σώμα τους, αλλά και τις λεπτές γυναίκες. Διάβασε τα Do και τα Don't που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά, αν θέλεις να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα... σε βάθος!

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Έφη Δέδε μας δίνει όλα τα στοιχεία για τον μεγαλύτερο εχθρό της γυναικείας αυταρέσκειας και αυτοπεποίθησης! Η κυτταρίτιδα οφείλεται στην επιλεκτική συσσώρευση λίπους και στη διόγκωση λιποκυττάρων ακριβώς κάτω από το δέρμα είναι αποτέλεσμα της διαταραχής του λιπώδους ιστού, λόγω κατακράτησης υγρών και τοξινών. Αποτέλεσμα αυτών είναι η απώλεια της ελαστικότητας των ινών του συνδετικού ιστού, η οποία προκαλεί την εμφάνιση του δέρματος που είναι γνωστή σαν όψη «φλοιού πορτοκαλιού.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ;
Οι πιο σημνατικοί λόγοι που οδηγούν στην όψη πορτοκαλιού σε μηρούς, μπρατσάκια και χέρια είναι οι παρακάτω:
- Κληρονομικότητα
- Καθιστική ζωή
- Διαταραγμένη κυκλοφορία αίματος
- Ορμονικές διαταραχές
- Παχυσαρκία – κακή διατροφή (κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λίπος και αλάτι, αλκοόλ, μειωμένη πρόσληψη νερού).
- Κάπνισμα / αλκοόλ
- Δυσκοιλιότητα

ΤΑ DO's ΚΑΙ ΤΑ DON'Ts ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Δες στην λίστα παρακάτω τι πρέπει να κάνεις και τι να αποφύγεις για να μπορέσεις να τα "βάλεις" με το πρόβλημα του... μπικίνι!

Η σωστή επιλογή των τροφίμων που καταναλώνουμε πρέπει να είναι το πρώτο μας μέλημα ώστε να έχουμε ένα όμορφο σφριγηλό σώμα χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Με δεδομένο ότι η «ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας» η πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που καταναλώνουμε είναι η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση για την αντιμετώπισή της.

Συγκεκριμένα, οι βιταμίνες Β6 και το φυλλικό οξύ, ενισχύουν το μεταβολισμό και προστατεύουν τα αγγεία, ενώ η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και βελτιώνουν την υφή του δέρματος, δίνοντάς της ομοιομορφία, λείανση και σφριγηλότητα. Επιπλέον, τα ιχθυέλαια που είναι πολύ πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, είναι ευρέως γνωστά για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στο δέρμα.

Τέλος, η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των φυτικών ινών να δεσμεύουν τα χολικά άλατα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την απορρόφηση λίπους, ενώ ταυτόχρονα διασχίζουν αναλλοίωτες τον γαστρεντερικό σωλήνα και οδηγούν στην αποβολή ενός μέρους του λίπους που παίρνουμε από τις τροφές με άμεσο αποτέλεσμα να αποθηκεύεται λιγότερο λίπος.

Πηγή:tlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου