Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

5 λάθη που όλες κάνουμε όταν βγάζουμε τα φρύδια μας... αλλά δεν το καταλαβαίνουμε!

Είχες φανταστεί ποτέ ότι ένα λάθος φρύδι μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου; Να τονίσει περισσότερο τη μύτη σου ή να κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μικρότερα;

Συγκεντρώσαμε τα πέντε πιο σημαντικά λάθη που έχουμε κάνει όλες μας στο συγκεκριμένο θέμα και πώς μπορείς να τα διοαρθώσεις (ναι, όλες δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία!)

1ο λάθος: να βγάζεις τα φρύδια σου πολύ συχνά!
Κι όμως οι περισσότερες από εμάς όταν βλέπουμε καθρέφτη σχεδόν αντανακλαστικά βγάζουμε από το ντουλαπάκι του μπάνιου μας το τσιμπιδάκι φρυδιών για να αφαιρέσουμε τρεις- τέσσερις τριχούλες. Μπορεί την δεδομένη στιγμή να θεωρείς ότι καθαρίζεις τα φρύδια σου και απαλάσσεις το πρόσωπό σου από περιττές τρίχες, ωστόσο στην πραγματικότητα καταστρέφεις το σχήμα τους.
Τι να κάνεις: Ξεκίνησε να βγάζεις τα φρύδια σου ανά δύο εβδομάδες. Μπορεί στην αρχή να σου φαίνεται αδύνατον, αλλά στην πορεία θα ενθουσιαστείς όταν ανακαλύψεις ότι τα φρύδια σου εξακολουθούν να μεγαλώνουν εκεί που θεωρούσες ότι έχουν ατροφήσει!

2ο λάθος: να αφαιρείς πολλές τρίχες από τις άκρες των φρυδιών ή καθόλου

Από τη μια τα φρύδια που τελειώνουν πολύ απότομα δείχνουν άκομψα, από την άλλη τα φρύδια με έντονες άκρες κάνουν το βλέμμα πιο καθοδικό. Οι άκρες του φρυδιού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα γι\' αυτό και πρέπει να τους δίνεις μεγαλύτερη προσοχή.
Τι να κάνεις: Για να δεις που ακριβώς πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σου τοποθέτησε ένα πινελάκι πλάγια από την μύτη προς το τελείωμα του ματιού, όπως στη φωτογραφία. Το σημείο στο οποίο τέμνεται το φρύδι σου με το πινέλο πρέπει να είναι και η άκρη του φρυδιού σου.

3ο λάθος: να χρησιμοποιείς μεγενθυντικό καθρέφτη

Αν δεν μπορείς να δεις κάποιες μικρές τριχούλες σε έναν κανονικό καθρέφτη τότε ούτε ο άλλος μπορεί να τις δει πάνω σου! Ξανασκέψου το! Εκτός αυτού, ένας μεγενθυντικός καθρέφτης θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και θα κάνει τα φρύδια σου να δείχνουν πιο γεμάτα. Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι να βγάλεις περισσότερες τριχούλες από ότι πρέπει και να καταλήξεις με ένα λεπτό φρύδι. Too late!
Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε έναν κανονικό καθρέφτη και βγάζε τα φρύδια σου κοντά σε έντονο φως, κατά προτίμηση φυσικό.

4ο λάθος: να αφαιρείς τις τριχούλες στην εσω- γωνία των φρυδιών σου. Είναι γοητευτικές!
 

Δύο είναι τα πράγματα εκείνα που έκαναν την Brook Shields διάσημη: α) η Γαλάζια Λιμνη και β) τα πυκνά και εκφραστικά της φρύδια. Ποιος μπορεί να της αρνηθεί το γεγονός ότι είναι τόσο γοητευτική; Όσον αφορά τις μικρές τριχούλες στην έσω γωνία των φρυδιών της; Όσες τις έχουμε θέλουμε να απαλλαγούμε και όλες οι υπόλοιπες να τις αποκτήσουν.
Τι να κάνεις: Μην τις αφαιρέσεις καθώς πρόκειται να σκληρύνουν και να μην στρώνουν.  Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τις χτενίσεις με ανοδική φορά κι έπειτα να κόψεις με ένα μικρό ψαλιδάκι αυτές που προεξέχουν.

5ο λάθος: Το υπερβολικό trimming
 

Αν κόβεις πολλές τριχούλες τη φορά το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με φρύδια που μοιάζουν... κακώς κουρεμένα!
Τι να κάνεις: Από την αρχή έως το κέντρο του φρυδιού χτένισε ανοδικά και κόψε μια τριχούλα τη φορά (χρειάζεται υπομονή, το ξέρουμε!). Για τις άκρες, κάνε το ίδιο χτενίζοντας όμως προς τα κάτω.

Πηγή: tlife.gr



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου