Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

5 είδη άσκησης για να φτιάξεις σώμα & διάθεση





Μπορείς να τρέξεις μακριά από τα προβλήματα; Είναι η γυμναστική ικανή να σε κάνει να ξεπεράσεις την κατάθλιψη; Δες πώς μπορείς να ανεβάσεις τη διάθεσή σου με το τρέξιμο, τη zumba ή το kick boxing!

Η γυμναστική είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική διαχείρισης του άγχους και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση ενός ατόμου καθώς και να συμβάλλει στη καλή του υγεία. Ακόμα κι αν είσαι κακόκεφη και θα σου φαινόταν αγγαρεία, η άσκηση θα σε βοηθήσει πολύ να ανέβεις. Αρχικά, με την άσκηση διώχνεις την ένταση και την αρνητική ενέργεια. Έτσι, θα κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια και θα είσαι πιο συγκεντρωμένη την υπόλοιπη μέρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής απελευθερώνονται οι ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα, που βελτιώνουν τη διάθεση σου.

Την επόμενη φορά που δεν θα νιώθεις πολύ ανεβασμένη δοκίμασε κάποιο από τα παρακάτω είδη ασκήσεων:

1. Τρέξιμο
Και όμως μπορείς να τρέξεις μακριά από τα προβλήματα σου! Την επόμενη φορά που δεν θα έχεις πολύ όρεξη, άρπαξε τα αθλητικά και το ipod σου και έφυγες!
Tip: Πρόσθεσε στη λίστα σου το “I will survive” της Gloria Gaynor.

2. Χορός & Ζumba

Είναι πραγματικά ότι καλύτερο για να βελτιώσεις τη διάθεση σου. Οι έντονες κινήσεις θα ανεβάσουν την ενέργεια και την όρεξη σου στο λεπτό!
Tip: Βάλε ένα dvd χορού ή zumba μαζί με μια φίλη σου. Όχι μόνο θα χορεύετε μαζί, αλλά θα γελάτε και με τις περίεργες κινήσεις σας.

3. Κηπουρική
Το να βρίσκεσαι στη φύση κάνει πολύ καλό στη διάθεση σου. Επίσης η κηπουρική είναι κάτι που σε επιβραβεύει και κρατά το μυαλό σου απασχολημένο, δίνοντας σου την αίσθηση ότι κατάφερες κάτι. Ακόμη, σε βοηθά να κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες σε μία ώρα.
Τip: Μην ξεχνάς να κάνεις διατάσεις στα πόδια σου πριν και μετά την κηπουρική.

4. Yoga

Βρες την εσωτερική σου ηρεμία μέσα από την απελευθέρωση του άγχους και την πνευματική αναζήτηση που σου προσφέρει ένα μάθημα yoga. H yoga είναι μια ήρεμη και σταθεροποιητική άσκηση που θα σε βοηθήσει να είσαι ισορροπημένη, να κοιμάσαι καλύτερα και να διώχνεις ότι σε στρεσάρει.
Tip: Ψάξε για διάφορους οργανισμούς ή σχολεία που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα yoga.

5. Kick-Boxing
Για μερικούς, ένταση είναι ακριβώς ότι χρειάζεται για να φτιάξει η διάθεση τους. Αν θέλεις να καις 8,3 θερμίδες το λεπτό διώχνοντας τη κακή διάθεση σου με κλωτσιές και χτυπήματα, τότε αυτή είναι η άσκηση για σένα. Πάρε μια φίλη ή ξεκίνα μόνη σου- θα ενδυναμώσεις και το πάνω αλλά και το κάτω μέρος του σώματος σου και θα νιώθεις άλλος άνθρωπος.
Tip: Φόρα κόκκινα! Αυτό το χρώμα βοηθά στη βελτίωση της ενέργειας σου.

Πηγή:shape.gr



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου