Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

London Fashion Week: Όλα όσα έδειξε η βρετανική πρωτεύσουσα της μόδας!

H εβδομάδα μόδας στη βρετανική πρωτεύουσα έφθασε στο τέλος της και όλοι οι fashionistas του κόσμου βρίσκονται αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές στο Μιλάνο. Αναμφισβήτητα το Λονδίνο δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με το Μιλάνο ούτε με το Παρίσι παρόλα αυτά έχει το μοναδικό χάρισμα να ανακαλύπτει τους πιο ταλαντούχους και δημιουργικούς νέους σχεδιαστές κι αυτό δεν είναι και λίγο.

Ο δεύτερος fashion προορισμός σε κάθε εβδομάδα μόδας λοιπόν παρουσίασε όλα τα νέα σχέδια και χρώματα για τη σεζόν Άνοιξη- Καλοκαίρι 2013. Χρώματα γήινα, ίσιες-χυτές γραμμές, έντονοι ώμοι και γεωμετρικά prints που κάνουν τα μάτια σου να λαμπυρίσουν από τον ενθουσιασμό.

Acne 
 Η Σουηδικής καταγωγής εταιρία Acne παρουσίασε τη συλλογή της στο Λονδίνο και οφείλω να παραδεχτώ πως οι μακριές φούστες σε συνδυασμό με smart  logo t-shirts μου άρεσαν πολύ κι από τώρα λέω να τα βάλω στη ζωή μου. Συνδύασέ τα με δερμάτινο jacket και το σύνολό σου είναι έτοιμο!
 
Burberry
 Το μεγαλύτερο βρετανικό show, αφού δεν υπάρχει άλλο όνομα τόσο συνώνυμο του british στιλ όσο ο οίκος Burberry. Aυτή τη φορά θέλω να σου πω πως με εξέπληξε θετικά με τις καμπαρντίνες να μη μένουν στα γήινα χρώματα αλλά να συνδυάζονται με φούξια από βινίλ και πλαστικό ρούχα. Έντονοι ώμοι σε λευκές καμπαρντίνες, μεταξωτά κι από ταφτά φορέματα στα πιο chic χρώματα.
 
House of Holland 
 Το 'it boy' της Βρετανίας κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές με τη συλλογή του για το ερχόμενο καλοκαίρι. Χρώματα έντονα που μπερδεύονταν μεταξύ τους αφήνοντας στο πέρασμά τους μία ιδιαίτερα funky αίσθηση.
 
Issa London 
 Η αγαπημένη εταιρία της Δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton, Issa κατάφερε να ξεσηκώσει το κοινό με τα έντονα χρώματα, τα γεμάτα λουλούδια-πελεκάνους-και-παπαγάλους ρούχα, τα εμπριμέ φορέματα αλλά και τα σικάτα μονόχρωμα φορέματα. Η διάθεση της συλλογής ήταν σίγουρα τροπική!
 
Christopher Kane 
Λευκά - κρεμ ρούχα που πρόθεσή τους είναι να δώσουν elegant χαρακτήρα στο ντύσιμό σου. Σκισίματα στις pencil φούστες, γυμνοί ώμοι κι ένας αισθησιασμός γεμάτος κομψότητα.
 
Mary Katrantzou
Η Μary Katrantzou, η αγαπημένη ελληνίδα σχεδιάστρια που μας κάνει περήφανους. Σήμα κατατεθέν της τα ιδιαίτερα prints που για άλλη μια φορά έκλεψαν την παράσταση. Κατάφερε με τις νέες της δημιουργίες να πάει όλο της το show σε ένα παραπάνω level βάζοντας επάνω στα σε 50s γραμμή φορέματα της παλιά χαρτονομίσματα ανάμεσα τους και ελληνικά.

Mulberry 
 
Ο οίκος Μulberry για έναν περίεργο λόγο μου δίνει την εντύπωση της νέας βρετανής που προσέχει το ντύσιμό της. Είναι κομψή και θέλει ρούχα με χαρακτήρα χωρίς υπερβολές και στολίδια εντυπωσιασμού. Για την ερχόμενη Άνοιξη επιλέγει την απόχρωση της μουστάρδας σε δερμάτινα σύνολα, μπλε σκούρο με κεντημένα λουλούδια και φορέματα με έντονη κίνηση κι αέρα. Αν μας άρεσε κάτι είναι τα στιλάτα σκυλιά που περπάτησαν την πασαρέλα. So posh!
 
Peter Pilotto
Βασίλισσες του πάγου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πρωταγωνίστριες της συλλογής του Peter Pilotto. Φορέματα με μεταλλικές λεπτομέρειες σε απόχρωση του γκρι και έντονα φωτεινά ακόμη και φλούο χρώματα και λεπτομέρειες.
 
Marios Schwab  
 Μία πασαρέλα γεμάτη χαρακτήρα από τις δημιουργίες του ελληνικής καταγωγής Mario Schwab. Ρούχα με διαφάνειες, αρκετά γεωμετρικά στη γραμμή τους και χρώματα σκούρα που αφήνουν λίγα να προδώσουν πως πρόκειται για καλοκαιρινή συλλογή.
 
Paul Smith 
To boyish chic πάντα υπήρχε στη μόδα. Φέτος όμως ο βρετανός σχεδιαστής το επαναφέρει δυναμικά μέσα από κοστούμια, μεταξωτά πουκάμισα και παντελόνια σε κλασική γραμμή. Τα χρώματα κομψά με το μουσταρδί να βάζει το δικό του λιθαράκι στη χρωματική παλέτα της ερχόμενης σεζόν.
 
Matthew Williamson
Με βασική του διάθεση να επαναφέρει στο προσκήνια τα στοιχεία που τον καθιέρωσαν στο χώρο της μόδας ο Matthew Williamson γιόρτασε τα 15 χρόνια στο χώρο της μόδας με μία συλλογή γεμάτη αναμνήσεις. Ρούχα σε ανδρόγυνο στιλ, prints που παραπέμπουν σε snake skin και μετάξι.
 
Julien Macdonald 
 Όπως ο ίδιος ο σχεδιαστής αποκάλυψε: πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει ποια είναι η γυναίκα, η μούσα του για την κάθε συλλογή κι αυτή τη φορά ήταν η Sharon Stone από το βασικό ένστικτο. Φορέματα στενά που αναδείκνυαν τη γυναικεία σιλουέτα σε ασπρόμαυρες διχρωμίες και βαθύ κόκκινο.


Πηγή:tlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου