Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νew York Fashion Week: Ό,τι έδειξαν οι μεγάλοι οίκοι για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013

Μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις της μόδας η Νέα Υόρκη ολοκλήρωσε την εβδομάδα μόδας για την ερχόμενη Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013 και κάποιοι από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο αυτό ήδη χάραξαν το δρόμο που θα ακολουθήσει το στιλ μας το επόμενο καλοκαίρι.

Νέα μήκη, νέα ρούχα που σίγουρα όπως κάθε νέο σε ανανεώνει και μία αίσθηση πως και του χρόνου το καλοκαίρι τα ρούχα θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη φινέτσα. Λίγες είναι οι υπερβολές -ως συνήθως- που θα συναντήσεις στη Νέα Υόρκ...
Ίσως τα έντονα prints του Marc Jacobs να σου χαραχτούν στη μνήμη αλλά και πάλι όσο κι αν σε εξιτάρουν είναι σχεδιασμένα επάνω σε ένα ρούχο σε ίσια γραμμή διατηρώντας σωστή ισορροπία. H εβδομάδα αυτή έχει μία μεγάλη ποικιλία από κλασικούς σχεδιαστές όπως Donna Karan, Carolina Herrera μέχρι και συλλογές από επώνυμες κυρίες -βλέπε Victoria Beckham, Katie Holmes. Η πρώτη έχει κατακτήσει τις εντυπώσεις με τις συλλογές της και η δεύτερη έρχεται να δείξει στον κόσμο πως έχει κι εκείνη εξίσου μεράκι για τη μόδα. Δεν μπορείς να ξεχάσεις σίγουρα πως δημοσιεύματα ήθελαν την Victoria Beckham έξαλλη με την μέχρι τότε φίλη της αφού νιώθει πως την αντιγράφει. Τι να πεις; Γυναίκες!  Η Νέα Υόρκη λοιπόν ή αλλιώς το big city δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αρκεί να καταφέρεις να μπεις στον χώρο.

Ας δούμε όμως τι προτείνει η Νέα Υόρκη και οι σχεδιαστές της για την ερχόμενη Άνοιξη - Καλοκαίρι 2013.

 BCBG Max Azria
Έντονο design σε μία συλλογή χωρίς υπερβολές παρόλη τη δυναμική της. Ο οίκος εκφράζει τη θηλυκότητα μέσα από ένα πιο "σκληρό" ύφος με αρκετά γεωμετρικά σχέδια. Χρώματα που επικρατούν: το λευκό και το μαύρο ενώ η πιο sexy διάθεση προκύπτει από τις αποκαλυπτικές δαντέλες.

 Victoria Beckham
 Eίναι η γυναίκα που αγαπάνε οι γυναίκες ενώ οι άντρες τη βρίσκουν τραγική -γιατί απλά ντύνεται για εμάς κι όχι για εκείνους. Η Victoria Beckham δικαιωματικά ξεχωρίζει στο χώρο της μόδας αφού τα ρούχα της είναι υψηλής αισθητικής. Το άσπρο και το μαύρο είναι τα επικρατέστερα, τα στενά pencil φορέματα συνεχίζουν να υπάρχουν ενώ το κόκκινο επιτέλους φωτίζει όλη την collection. Σε αυτήν την παρουσίαση η Beckham προσθέτει τα ξεχωριστά κομμάτια όπως φούστα συνδυασμένη με πουκάμισο ενώ τα παπούτσια της έχουν την υπογραφή του Manolο Blahnik.

Tory Burch  
 Mε διάθεση για prints φάνηκε να είναι ο οίκος Tory Burch ο οποίος χωρίς να καταλήγει σε υπερβολές, ούτε καν χρωματικές, επέλεξε πολλά και διαφορετικά σχέδια ώστε να ντύσει τα φορέματα της ανοιξιάτικης συλλογής του.


Alexander Wang
 Πιο λιτές γραμμές δεν θα συναντήσεις πουθενά. Ο Alexander Wang συνδυάζει μόνο ασπρόμαυρα σύνολα και ξεχωρίζει με τις δερμάτινες λεπτομέρειες, τα σακάκια με τις τσέπες μπροστά, τα φορέματα με διαφάνειες που μας άρεσαν πολύ αλλά και τα πέδιλα, τις μπότες με έντονα κοψίματα.

Oscar de La Renta
 Kομψός ο κύριος των cocktail φορεμάτων που έχουν κλέψει εκατομμύρια καρδιές ανα τον κόσμο. Δημιουργεί για ακόμη μία φορά ρούχα συνώνυμα της θηλυκής φινέτσας. Με την ασπρόμαυρη διχρωμία σε φορέματα και σακάκια να δηλώνει -ξανά- ξεκάθαρα πως αυτή είναι το νέο trend.

Diesel Black Gold  
Η Σοφία Κοκοσαλάκη δημιούργησε για ακόμη μια φορά collection με νεανικά κι αρκετά ιδιαίτερα στοιχεία ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως αυτή είναι η τελευταία της παρουσίαση αφού λέγεται πως θα φύγει από τον οίκο.

DKNY
Όπως χαρακτηριστικά είπε η δημιουργός της σειράς Donna Karan η DKNY είναι εμπνευσμένη μέσα από τη ζωή στη Νέα Υόρκη οπότε το άσπρο - μαύρο και το λαδί είναι αναπόφευκτα τα χρώματα για την ερχόμενη σεζόν. Όσο για το κίτρινο; Έδωσε μερικές φωτεινές πινελιές.

Donna Karan 
  Η κυρία της μόδας δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει ρούχα με χαρακτηριστικό τους τη φινέτσα. Φορέματα που το μήκος τους φτάνει μέχρι το γόνατο και σε σχέδια που ποικίλουν ώστε να κολακέψουν κάθε σωματότυπο. Aποχρώσεις γήινες και παστέλ μόνο σε ντελικάτα υφάσματα.

 Diane von Furstenberg
 Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική με τη συλλογή της Diane von Furstenberg αφού με το που είδα την ολόσωμη φόρμα στα δεξιά σου με έπιασε παραλήρημα. Ναι, τη θέλω! Και μαζί με αυτή και οτιδήποτε άλλο από τη συλλογή για την ερχόμενη σεζόν. Παντελόνες, κομψά prints, κόκκινη- μπλέ διχρωμία και η διάθεση για διακοπές ξανά ξύπνησε! Άνεση, κομψότητα και θηλυκότητα σε ένα. Ό,τι δηλαδή χρειάζεται η σύγχρονη, δραστήρια γυναίκα.

Carolina Herrera
Κλασική και φινετσάτη η Carolina Herrera σου δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση πως εμπνέεται από την ίδια αφού τα ρούχα της είναι ντελικάτα, αέρινα και προδίδουν ωριμότητα. Τα χρώματα που προτείνει είναι παστέλ ενώ τολμά να τα αναμείξει μεταξύ τους σε φορέματα που φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας σου.

Tommy Hilfiger  
 Πόσο in fashion με χαλαρό τρόπο μπορεί η σειρά αυτή να είναι; Έντονα επηρεασμένη από τη δεκαετία του '70 χρησιμοποιεί παστέλ αποχρώσεις, ρίγες, oversized πουλόβερ, με έντονη ρίγα κοστούμια και παντελόνες που σαφέστατα θα σου δώσουν την άνεση που χρειάζεσαι. Τα με στρογγυλό σκελετό γυαλιά ηλίου μου αρέσουν πολύ!



Holmes&Young
Πολύς ο κόσμος που ήθελε να δει επιτέλους αυτή τη συλλογή της φρεσκοχωρισμένης Katie Holmes. Η συλλογή σε συνεργασία με τη στιλίστριά της κυκλοφόρησε και οφείλω να πω πως είναι πολύ καλή. Ρούχα σε ίσια γραμμή, σχέδια με έντονο το ανδρόγυνο στοιχείο και φορέματα που ξέρεις ότι όταν θα αποφασίσεις να τα βάλεις θα εξωτερικεύσεις την πιο κοριτσίστικη πτυχή του εαυτού σου.

Marc Jacobs 
  O Marc Jacobs έχει αυτή τη δύναμη του σχεδιαστή που δεν παρουσιάζει μόδα, κάνει τη μόδα! Γνωρίζεις από πριν πως αυτό που θα δεις θα εκτοξεύσει την fashion όρεξή σου στα ουράνια οπότε κάθεσαι αναπαυτικά και βλέπεις τι επιβάλλεται να φορέσεις την ερχόμενη σεζόν. Ρίγες! Ρίγες! Ρίγες! Σε όποια μορφή κι αν σου αρέσουν απλά φόρεσέ τες με διάθεση girlie και επιρροές 60s. Κι αν δεν είσαι σίγουρη για το πως δες την ταινία Factory Girl με την Sienna Miller να ενσαρκώνει την Edie Sedgwick και πάρε ιδέες.



Michael Kors
O Michael Kors θέλει τη γυναίκα απόλυτα κομψή χωρίς όμως να χάνει το στιλ της. Την ντύνει με ρούχα που δείχνουν χαρακτηριστικά πως γνωρίζει από μόδα όπως τα παντελόνια με print τους τα χρωματικά νερά.  Ενώ τα ταγιέρ και τα cigarette παντελόνια σε συνδυασμό με φινετσάτα τοπ αφήνουν μία αρκετά Jackie Kennedy αίσθηση.

Herve Leger
  O οίκος συνώνυμο του sexy φορέματος δεν θα μπορούσε για ακόμη μία σεζόν να μην δημιουργήσει φρέσκιες επιλογές που αγκαλιάζουν και σμιλεύουν το γυναικείο σώμα. Η ζώνη στη μέση αναδεικνύει τις καμπύλες ενώ το διακριτικό πλισέ στο τελείωμα του φορέματος δίνει κίνηση στη φετινή collection.

Marc by Marc Jacobs
H πιο οικονομική σειρά του Marc Jacobs έχει τουρμπάνια και δεν βλέπω την ώρα να τυλίξω το κεφάλι μου με ένα από αυτά! Η Marc by Marc Jacobs συλλογή σε προετοιμάζει για ταξίδι αφού τα μοντέλα και ο τρόπος που είναι ντυμένα περνάνε το μήνυμα πως... "Ο καιρός έφτιαξε! Φύγαμε για τριήμερο".

Rodarte  
 Πίσω από τον οίκο βρίσκονται δύο αδερφές οι οποίες σε κάθε εβδομάδα μόδας καταφέρνουν και ξεπερνούν αυτό που είχαν παρουσιάσει την προηγούμενη φορά  βρίσκοντας με ένα μαγικό τρόπο την ισορροπία μεταξύ εκκεντρικού και εμπορικού. Το ίδιο ισχύει και αυτή τη φορά με τα φορέματα και τα παντελόνια να έχουν γεωμετρικότητα και τα υφάσματα να δίνουν αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον οποίο ξεχώρισε ο οίκος Rodarte.


Narciso Rodriguez
Eίναι αυτό που λέμε minimal! Φορέματα σε ίσια γραμμή, παντελόνια συνδυασμένα με μονόχρωμα τοπ που για κάποιους μοιάζουν συντηρητικά κι έρχονται να τους απαντήσουν οι λεπτές τιράντες από φορέματα που επιτρέπουν, πάντα κομψά, να τονίσεις το ντεκολτέ σου.

Vera Wang
H σχεδιάστρια συνώνυμο της νύφης θέλει το καλοκαίρι να μας βρει ντυμένες, προφανώς, στα λευκά τολμώντας όμως να δημιουργήσει σύνολα σε μαύρο που δεν απογοητεύουν καθόλου της φανατικές. Η δαντέλα ξεχωρίζει ενώ μοιάζει να θέλει να αναδείξεις τις καμπύλες σου με μπλούζες και φορέματα που τονίζουν τη μέση και τους γλουτούς.

Πηγή:tlife.gr 



 



 





 



 



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου