Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το μυστικό της μακροχρόνιας σχέσης!

Τα χάδια και οι αγκαλιές είναι το μυστικό των μακροχρόνιων σχέσεων, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη των μεσηλίκων και ηλικιωμένων ζευγαριών.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η τρυφερότητα είναι πιο σημαντική στους άνδρες από ότι στις γυναίκες και είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι είναι ευτυχισμένοι λόγω της τρυφερότητας από τη σχέση τους. Οι γυναίκες αντίθετα, είναι πιο πιθανό να είναι ικανοποιημένες με τη σεξουαλική σχέση τους τονίζουν οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Kinsey στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 ζευγάρια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ισπανία και ο μέσος όρος διάρκειας της σχέσης τους ήταν τα 25 έτη. Οι συμμετέχοντες ήταν άνδρες ηλικίας 40 έως 70 ετών και οι σύζυγοι ή σύντροφοι τους.

Για τους άντρες ήταν πιο σημαντικό να είναι υγιείς και η σύντροφός τους να βιώνει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Οι συχνές αγκαλιές καθώς και φιλιά ήταν αρκετά για να νιώσουν ευτυχισμένοι. Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν είχαν καλή σεξουαλική ζωή. Η σεξουαλική αυτή ικανοποίηση και για τους δύο χαρακτηρίστηκε από συχνά φιλιά, αγκαλιές, χάδια και συχνή σεξουαλική επαφή.

Οι Ιάπωνες άνδρες και οι γυναίκες ήταν σημαντικά πιο ευτυχισμένοι με τις σχέσεις τους (2,61 φορές περισσότερη σεξουαλική ικανοποίηση) σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι τελευταίοι ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους Βραζιλιάνους και τους Ισπανούς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών αυξήθηκε την πάροδο του χρόνου. Εκείνες που ήταν με το σύντροφό τους για λιγότερο από 15 χρόνια ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένες, αλλά η ικανοποίηση αυξήθηκε σημαντικά μετά τα 15 χρόνια σχέσης. Αυτό ίσως σχετίζεται με την αλλαγή των προσδοκιών τους, ή αλλάζει η ζωή τους μετά τα παιδιά.

Πηγή:star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου