Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Forbes: Oi 10 ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί του 2011-2012!!

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή το περιοδικό Forbes ανακοινώνει τις λίστες με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της χρονιάς που πέρασε. Για την ακρίβεια αξιολογεί τις αποδοχές τους για το διάστημα Ιούνιος 2011 με Μάιο 2012 και που προκύπτουν από τις αμοιβές που πήραν για τις ταινίες τους, τα δικαιώματα που εισέπραξαν, τις προκαταβολές και τις διαφημίσεις.

Ιδού λοιπόν οι πιο καλοπληρωμένες ηθοποιοί για τους προηγούμενους 12 μήνες.

 1. Kristen Stewart - $ 34.5 εκ.

 Η 22χρονη ηθοποιός είναι στην κορυφή της λίστας και η νεώτερη που έχει ποτέ πάρει αυτή τη θέση. Κέρδισε περίπου 34,5 εκατομμύρια δολάρια από τον Μάιο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2012 χάρη στον ρόλο της ως Bell Swan στις δύο κινηματογραφικές επιτυχίες "Twilight" για τις οποίες πληρώθηκε με 12,5 εκατομμύρια δολάρια την καθεμία συν υν 7.5% δικαιώματα για το καθένα.ο κασέ της ανέβηκε όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία "Snow White and the Huntsman". Καθόλου άσχημα για μια νεαρή ηθοποιό που τώρα ξεκινά την καριέρα της.

 2. Cameron Diaz – $34 εκ.



H τελευταία ταινία της Bad Teacher έκανε απρόσμενη επιτυχία με εισπράξεις 216 εκ. ενώ είχε προϋπολογισμό μόλις 20. Έτσι, καθώς είχε συμφωνήσει σε μικρή αρχική αμοιβή αλλά μεγάλο μερίδιο από τις εισπράξεις βρέθηκε στη δεύτερη θέση ελάχιστα πίσω από την πρώτη.

 3. Sandra Bullock - $25 εκ.



  Η πρόσφατη ταινία της Extremely Loud & Incredibly Close μπορεί να μην πήγε καλά εισπρακτικά, αλλά η προηγούμενη μεγάλη της επιτυχία του 2009 The Blind Side που είχε την πρόνοια να κρατήσει δικαιώματα από τις πωλήσει dvd και τις προβολές στην τηλεόραση την φέρνουν στην τρίτη θέση.

 4. Angelina Jolie – $20 εκ.



 Η Angelina Jolie, που πέρυσι ήταν στο no1 της λίστας, φέτος βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 20 εκατομμύρια δολάρια. Αν και δεν έκανε κάποια Blockbuster ταινία φέτος έχει υψηλές αποδοχές από συμβόλαια όπως με την Louis Vuitton. Για την δική της ταινία In the Land of Blood and Honey εισέπραξε ως σκηνοθέτης ο φτωχό, αναλογικά, ποσό των 2.5 εκ.

 5. Charlize Theron - $18 εκ.

 Παρά το ότι το Young Adult δεν τα πήγε περίφημα, έκανε μόλις 23 εκ., η Theron είχε άλλες δύο εμφανίσεις με το Snow White and the Huntsman και το Prometheus. Σε αυτά προστίθενται και οι αμοιβές της από το συμβόλαιό της με τον οίκο Dior.

 6. Julia Roberts – $16 εκ.

 Σε καθοδική πορεία η καριέρα της Roberts που δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια και το Mirror Mirror έκανε μεν 135 εκ. αλλά είχε προϋπολογισμό 85. Παρόλα αυτά η έκτη θέση δεν είναι τόσο κακή, ούτε τα 16 εκ. που συνολικά έβγαλε.

7. Sarah Jessica Parker – $15 εκ. 


































Η Parker έκανε μια ταινία και αυτή απεδείχθη μεγάλη αποτυχία. Ωστόσο εξακολουθεί και έχει υψηλά εισοδήματα κυρίως από τις επαναπροβολές του Sex and the City, αλλά και από τα αρώματά της NYC και Lovely, καθώς και από το συμβόλαιό της με την Garnier.

 8. Meryl Streep – $12 εκ.

Η μεγάλη κυρία του κινηματογράφου μπορεί να έχει τρία Όσκαρ αλλά ποτέ δεν έχει πάρει μισθούς των 15 και 20 εκ. Ωστόσο παραμένει σταθερά στη λίστα των 10 από τη συμμετοχή της σε ταινίες πιο επιλεκτικές και βέβαια παραμένει σταθερά στις υψηλές αμοιβές για περισσότερα από 25 χρόνια.

 9. Kristen Wiig - $12 εκ.

Από το Saturday Night Live στο Bridesmaids που έκανε 288 εκ. με προϋπολογισμό 32 εκ. η Wiig πήγε περισσότερο καλά απ΄ ότι ίσως φανταζόταν η ίδια. Στο εισόδημά της βοήθησε λίγο και το Friends With Kids.

 10. Jennifer Aniston – $11 εκ.

Με δύο ταινίες το Horrible Bosses και το Wanderlust για τα οποία πήρε 6 και 8 εκ. αντίστοιχα η Anniston παραμένει ένα πολύ ισχυρό όνομα στο Χόλλυγουντ και καταφέρνει να είναι στη λίστα των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών για πολλά χρόνια.












                                                                                  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου