Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Παναρισμένες κοτομπουκίτσες!!

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό φαγητό για φιλικό κάλεσμα, για μπουφέ σε πάρτι και για τσιμπολόγημα βλέποντας ταινία ή αγώνα στην TV.


Υλικά
700 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
 αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
σουσαμέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σπιτική κέτσαπ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. τσαγιού ξίδι
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γλ. μουστάρδα
1/2 κ.γλ. μπαχάρι σκόνη
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φιλέτα σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος δαχτύλου ή σε μικρές μπουκιές. Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων. Τοποθετούμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο, χτυπημένα. Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα σε ένα μπολ. Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ένα ένα τα τινάζουμε και τα βουτάμε στο χτυπημένο αυγό. Αφήνουμε να στραγγίξει το αυγό και τα κυλάμε στη φρυγανιά με την παρμεζάνα. Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια. Αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σουσαμέλαιο σε ρηχό τηγάνι αντικολλητικό και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε για 3΄ τη μία πλευρά, γυρίζουμε απ’ την άλλη πλευρά και ροδίζουμε για 3΄-4΄ μέχρι να χρυσίσουν καλά. Ή μπορούμε να τα ψήσουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε μια λαμαρίνα να ζεσταθεί καλά. Τη λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα παναρισμένα στικς. Ψήνουμε για 8΄-10΄ μέχρι να ροδίσουν και τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 8΄ περίπου. Σερβίρουμε με σπιτική κέτσαπ.
Για τη σπιτική κέτσαπ: Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, σε χαμηλή φωτιά, για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30΄. Την πολτοποιούμε στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την σιγοβράζουμε για 30΄ μέχρι να πυκνώσει.

 μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 8 λεπτά

Πηγή:argiro.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου