Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Κυτταρίτιδα: Νικήστε την με 5 σίγουρα μυστικά!

Ακόμη κι αν η δίαιτα και τα εξαντλητικά προγράμματα στο γυμναστήριο δεν έχουν αποτελέσματα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Δείτε ποιοι.

Τι είναι
Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Eμφανίζεται στους μηρούς, τους γλουτούς, στο στομάχι και στην κοιλιά και οφείλεται στην κακή αιμάτωση και τη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή ορμονικές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ.

Οι τύποι της
Υπάρχουν τρεις τύποι ή αλλιώς στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας.
1ο στάδιο: Γνωστή και ως χαλαρή κυτταρίτιδα. Το δέρμα σας είναι απαλό και ο φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσετε.
2ο στάδιο: Ονομάζεται και οιδηματική. Η καπιτονέ όψη στους μηρούς και τους γλουτούς είναι ορατή όταν στέκεστε όρθιοι και στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση.
3ο στάδιο: Η πιο προχωρημένη μορφή που ονομάζεται και συμπαγής. Το δέρμα σας είναι τραχύ και πονά με την παραμικρή ψηλάφηση.

Τι να κάνετε

1 Βάζετε αντηλιακό

Η έκθεση στον ήλιο, εκτός από πρόωρη γήρανση, δημιουργεί και κυτταρίτιδα. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τον ιστό της επιδερμίδας που τη λεπταίνει και τη λειαίνει.

 2 Χάστε βάρος

Αν έχετε περιττά κιλά, η μείωση του βάρους σας θα βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρι, μειώστε το αλάτι και πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να αποτρέψετε την κατακράτηση υγρών.

 3 Γυμναστείτε

Η τόνωση του μυϊκού ιστού θα κάνει τους γλουτούς και τους μηρούς σας να φαίνονται πιο λείοι και αδύνατοι. Ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Δύο μήνες  είναι αρκετοί για να δείτε βελτίωση στο σώμα σας.

 4 Κάντε Μασάζ με Αιθέρια Έλαια

Το ήπιο μασάζ με αιθέρια έλαια, όταν γίνεται συστηματικά, δηλαδή δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψή της. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ  ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, χάρη στην οποία διασπάται ο λιπωδης ιστός – και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών.

 5 Δοκιμάστε μία θεραπεία


Αν δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω και δεν είδατε αποτέλεσμα, υπάρχει μια ανώδυνη λύση. Πρόκειται για τη μέθοδο Endermologie κατά την οποία, με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων, πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές όπου εμφανίζεται τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα. Είναι χαλαρωτική και παρέχει μια αίσθηση ευεξίας, ενώ δεν απαιτεί καμία ιατρική πράξη ή χρήση χημικών ουσιών. Απλώς ενεργοποιεί και ανανεώνει κάποιες από τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού και του δέρματος. Επίσης, θεωρείται αποτελεσματική μέθοδος σε περιπτώσεις χαλάρωσης και μπορεί να συνδυαστεί, επίσης, με μια σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας, που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, στις περιοχές όπου εμφανίζεται το πρόβλημα. Χρειάζονται 2-3 θεραπείες την εβδομάδα για ενάμιση μήνα για να έχετε αποτέλεσμα.

Το μυστικό
Ποιο προϊόν σας ταιριάζει; Αν έχετε έντονη κυτταρίτιδα στους μηρούς αναζητήστε προϊόντα με καφεΐνη. Αν έχετε χαλάρωση και τοπικό πάχος βρείτε προϊόντα σε μορφή gel με θαλάσσια φύκια. Αν έχετε παχάκια στην κοιλιά επιλέξτε εξειδικευμένες κρέμες, εμπλουτισμένες με φυτικά συστατικά, που υπόσχονται μείωση πόντων στη μέση και την κοιλιά.

Πηγή: omorfamystika.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου