Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πώς να ταξιδεύετε με ασφάλεια

Αν ετοιμάζετε καλοκαιρινές αποδράσεις με το αυτοκίνητό σας  ακολούυθήστε τα παρακάτω μυστικά για να φτάσετε με ασφάλεια.

1. Τεντωθείτε Όταν κάθεστε πολλές ώρες η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια δε γίνεται σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακαμψία και θρόμβους ενώ ιδιαίτερη ευαισθησία παρουσιάζουν οι έγκυες γυναίκες και όσες λαμβάνουν αντισυλληπτικά. Φροντίστε κάθε λίγες ώρες να κάνετε μια στάση και να βγαίνετε έξω από το αυτοκίνητο.
2. Μην ασχολείστε με το κινητό σας Μελέτη του Πανεπιστημίου Κλέμσον των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι οι οδηγοί που έστελναν μηνύματα με το κινητό τους ενώ οδηγούσαν, είχαν 10% μεγαλύτερη πιθανότητα να βγουν εκτός πορείας από τους υπόλοιπους. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα μήνυμα που μόλις έφτασε στο κινητό σας, ζητήστε από κάποιον συνεπιβάτη σας να σας στο διαβάσει ή κάντε μια στάση για να το διαβάσετε μόνοι σας και ταυτόχρονα να τεντωθείτε!
3. Πάρτε μαζί σας υγιεινά σνακ Τα σάντουιτς και τα χάμπουργκερ των fast food που συναντάτε στο δρόμο μπορεί να είναι απολαυστικά, αλλά γεμάτα λίπος και θερμίδες. Γι’ αυτό προτιμήστε να έχετε μαζί σας τα δικά σας σπιτικά και υγιεινά σνακ, όπως αποξηραμένα φρούτα αναμειγμένα με καρύδια και δημητριακά ή ενεργειακές μπάρες.
4. Μην τσιγκουνεύεστε το αντηλιακό Μπορεί τα παράθυρα του αυτοκινήτου να μπλοκάρουν τις UVB ακτίνες, αλλά προσφέρουν μικρή προστασία από τις UVA, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες.


Το μυστικό

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας φροντίζετε να πλένετε συχνά τα χέρια σας. Είναι μία βασική κίνηση πρόληψης της υγείας σας.

Πηγή:omorfamystika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου