Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Οκτώ πανεύκολοι τρόποι για να διατηρήσεις το χαμόγελό σου λαμπερό!

Αυτό το καλοκαίρι, πέρα από την σιλουέτα σου, σκεφτήκαμε να σε βοηθήσουμε να βάλεις σε τάξη και το χαμόγελό σου,  το οποίο πέρα από λαμπερό και αστραφτερό θα πρέπει να χαίρει και άκρας υγείας. Ρωτήσαμε λοιπόν τους ειδικούς  και καταλήξαμε στον οκτάλογο που μπορεί με πανεύκολο τρόπο και να λευκάνει το χρώμα των δοντιών σου αλλά και να βελτιώσει αισθητά την υγεία τους.
Πιο αναλυτικά:

1. Μην κάνεις εξυπνάδες του τύπου να ανοίγεις τα καπάκια από τα μπουκάλια ή να σπας το σκληρό κέλυφος από τους ξηρούς καρπούς με τα δόντια σου.

2. Βούρτσιζε τα δόντια σου καθημερινά, δυο φορές minimum, για δύο τουλάχιστον λεπτά με μια οδοντόκρεμα με fluoride.

3. Αν έχεις ευαίσθητη οδοντοστοιχία αγόρασε εξειδικευμένες οδοντόκρεμες, όπως για παράδειγμα η Sensodyne.

4. Όσο πιο πολύ μειώσεις την ζάχαρη και τα ποτά τόσο πιο πολύ θα βελτιωθεί η στοματική σου υγιεινή.

5. Τα λευκά δόντια είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις το πρόσωπό σου να δίχνει πιο νεανικό και ξεκούραστο.

6. Τα περισσότερα προβήματα που προκύπτουν στα δόντια οφείλονται στο γεγονός ότι δεν τα βουρτσίζεις και τόσο καλά. Γι’αυτό καλά θα κάνεις να εξοικοιωθείς επιτέλους με το οδοντικό νήμα, καθώς έχει την δυνατότητα να αφαιρεί έως και 40% περισσότερη ποσότητα φαγητού από τα δόντια σε σύγκριση με ένα απλό βούρτσισμα.

7. Το ζεστό νερό με το λεμόνι μπορεί να είναι τέλειο για τον μεταβολισμό σου αλλά καθόλου καλό για τα δόντια σου. Εναλλακτικά, πιες ένα τσάι με δυόσμο ή χαμομήλι, τα οποία περιέχουν και υψηλά επίπεδα φθορίου που δροσίζουν την αναπνοή και δυναμώνουν τα ούλα.

8. Το κόκκινο κρασί, ο καφές, οι χυμοί με χρωματιστά φρούτα, το τσάι και τα μπλε τυριά μπορούν να αφήσουν λεκέδες πάνω στα δόντια σου. Δεν χρειάζεται να τα κόψεις μαχαίρι. Σίγουρα όμως, το να τα ελαττώσεις θα βοηθήσει πολύ στην καλή και υγιή εμφάνιση της οδοντοστοιχίας σου.

Πηγή:stylewatch.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου