Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ξέγνοιαστος ύπνος και ξεκούραστο ξύπνημα!

Πώς θα τα καταφέρεις;

Το πως είμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει να κάνει με το πώς κοιμόμαστε το βράδυ. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι όσο λιγότερο -ή πιο άσχημα- κοιμάσαι τόσο λιγότερη ενέργεια έχεις την άλλη μέρα, η οποία, βέβαια, είναι πολύ δύσκολο, έως και ακατόρθωτο, να αναπληρωθεί.

Πως θα το κάνεις:

Απόψε κιόλας. Κλείνεις την τηλεόραση και τον υπολογιστή σου από νωρίς. Ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου τέτοια ώρα ώστε μέχρι την ώρα που θα ακούσεις το ντριν ντριν του ξυπνητηριού να έχουν περάσει τουλάχιστον 9 ώρες (βασική προϋπόθεση να έχεις ολοκληρώσει όλες σου τις υποχρεώσεις). Φρόντισε το δωμάτιο να είναι σκοτεινό και τα μαξιλάρια αναπαυτικά. Η θερμοκρασία δωματίου ρυθμισμένη σωστά και η διάθεση σου χαλαρή. Διώξε τις κακές σκέψεις, αφήσου στην ηρεμία και κοιμήσου.

Το σίγουρο είναι ότι το πρωί, μπορεί να προλάβεις το ξυπνητήρι ή αν το αφήσεις να σε ξυπνήσει η διάθεση σου θα είναι τα ύψη.

Γιατί έχει σημασία:
Το σώμα σου όσο κοιμάσαι αποθηκεύει τις εικόνες της ημέρας, ηρεμεί, οι μυς χαλαρώνουν και ορμόνες απελευθερώνονται. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη. Ο ύπνος αποτελεί μια ανάγκη μεμονωμένη. Εσύ ίσως νιώθεις ξεκούραστη με 7 ώρες ύπνου αλλά το σώμα σου όχι. Η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες και όσο και αν υποστηρίζουν ότι όσο μεγαλώνεις έχεις ανάγκη από λιγότερο ύπνο εσύ προσπάθησε να μην το τηρείς.

Κοιμήσου γαλήνια και σίγουρα ο “Μορφέας” θα στο ανταποδώσει.



Πηγή:missbloom.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου