Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Κάψε θερμίδες γελώντας!


Στις 10 Ιουλίου ήταν η Παγκόσμια ημέρα γέλιου.
 Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το γέλιο. Εκτονώνεσαι. Και γυμνάζεις και τους κοιλιακούς σου. Ίσως ο πιο ευχάριστος τρόπος να "γυμναστείς" και να νιώσεις καλύτερα... Οι διακοπές και οι φίλοι το ευνοούν ιδιαίτερα.

Το γέλιο είναι το πιο δυνατό φυσικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την άσχημη διάθεση. Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντίδοτα απέναντι στο στρες, τον πόνο, αλλά και τις διενέξεις. Δεν είναι τυχαίο που ένας άνθρωπος με χιούμορ μπορεί να σε κερδίσει, να σε φέρει πιο κοντά του ακόμη και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι πιο καλές.

Ακόμη και απέναντι στην πιο επιθετική κολλητική γρίπη, το γέλιο φαίνεται να είναι το πιο μεταδοτικό πράγμα στον κόσμο. Εξ'ου και η χρήση του σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, για να τους  ανακουφίσει, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Γι'αυτό λοιπόν κι εσύ βάλε το γέλιο στη ζωή σου σε "υπερβολικές" δόσεις και είναι σίγουρο πως θα δεις τα πράγματα με άλλο μάτι.  

Το γέλιο, προσωπικός σου γυμναστής!

Μπορεί να μην έχεις πέσει ποτέ σε στρωματάκι γυμναστικής για κοιλιακούς, αλλά μόνο με καλή διάθεση και άφθονο γέλιο, να είσαι σίγουρη πως κάνεις εποικοδομητική γυμναστική. Όταν ένας άνθρωπος γελά, συσπώνται οι κοιλιακοί μύες και έτσι γυμνάζεσαι. Άσε που καις και θερμίδες...Υπολογίζεται πως με λίγα λεπτά γέλιου, μια γυναίκα μπορεί να κάψει μέχρι και 50 θερμίδες. Κι αν σου φαίνονται λίγες, σκέψου, ότι θα τις έχεις κάψει χωρίς να το καταλάβεις!! 
 

Γέλα με την καρδιά σου!

Μπορεί να είναι απλώς μια έκφραση, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως έχει μεγάλη δόση αλήθειας. Όταν γελάς από καρδιάς, είναι σαν να δίνεις ένα τονωτικό φάρμακο στην καρδιά σου και να την προστατεύεις από καρδιαγγειακά νοσήματα. Άλλωστε μετά από ένα "ξεκαρδιστικό"  γέλιο, αποβάλεται όλη η ένταση και το στρες και χαλαρώνουν οι μύες για 45 ολόκληρα λεπτά.

Αντίδοτο για όλα

Όπως καταλαβαίνεις, το γέλιο είναι αντίδοτο για όλα. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα! Μειώνοντας όλες εκείνες τις στρεσογόνες ορμόνες και αυξάνοντας τα αμυντικά σου κύτταρα, μια “δόση” γέλιου σε θωρακίζει από διάφορες ασθένειες και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Το γέλιο παράγει παράλληλα μια ουσία, την ενδορφίνη, την ορμόνη της ευτυχίας όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Έτσι, νιώθεις αμέσως πιο ευχάριστα!
 
Πηγή: tlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου