Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

DIY: Φτιάξε μόνη σου καλοκαιρινά σανδάλια!

Βήμα βήμα συμβουλές για να φτιάξεις μόνη σου μοναδικά χειροποίητα σανδάλια από τις designers του Δέλεαρ!

Summer time, and the living is easy… Οι διακοπές πλησιάζουν, ο προορισμός έχει βρεθεί-και είσαι ένα βήμα πριν ετοιμάσεις τις βαλίτσες σου. Πάντα στις διακοπές θέλεις κάτι καινούριο, αλλά το budget σου κυλιέται στα πατώματα. Κι όμως μπορείς με λίγα χρήματα και πολύ φαντασία να φτιάξεις το δικό σου μοναδικό χειροποίητο αξεσουάρ και όλοι θα σε ρωτάνε από ποιο μαγαζί ψωνίζεις. Η Αιμιλία και η Χριστίνα, οι αγαπημένες μας designers από το κατάστημα Δελέαρ, μας δείχνουν βήμα βήμα πως θα φτιάξουμε μόνες μας τα σανδάλια του καλοκαιριού όπως τα θέλουμε! Ξεκινάμε;

Για αρχή κάνεις μια βόλτα στο αγαπημένο σου Μοναστηράκι και διαλέγεις το σανδάλι που στην συνέχεια θα στολίσεις. Εμείς θα σου στολίσουμε ένα σχέδιο που θα βρεις πολύ εύκολα στην αγορά. Αυτό που χρειάζεται ακόμα να αγοράσεις είναι έτοιμες γράνες και δερμάτινο κορδόνι τα οποία θα προμηθευτείς από τα μαγαζιά που πουλάνε πέτρες και χάντρες στο κέντρο της Αθήνας κυρίως γύρω από τα στενάκια της Αγίου Μάρκου. Τώρα αν δεν θέλεις να αγοράσεις χάντρες, σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου χάντρες από σπασμένα κολιέ, κουμπιά χρωματιστά, διάφορα κορδελάκια η σχοινάκια, έλα βάλε και εσύ λίγο την φαντασία να δουλέψει δεν θα σου τα πούμε όλα εμείς.

Όταν είσαι έτοιμη, συγκεντρώνεις όλα σου τα υλικά πάνω στο τραπέζι (φωτό 1). Τα δυο εργαλεία που θα χρειαστείς είναι η πένσα που κάνουμε τρύπες στη ζώνη και ένα μυτοτσίμπιδο που θα βρεις σίγουρα στην εργαλειοθήκη του καλού σου.


 Βήμα 1: Περνάς στις χάντρες σου τις γράνες μέσα από την τρυπούλα και με το μυτοτσίμπιδο κρατώντας την άκρη τη στρίβεις με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσεις κάτι σαν κρικάκι.


Βήμα 2: Ρυθμίζεις την πένσα για τις τρύπες ώστε να είναι στη θέση με την πιο μικρή τρύπα. Κάνεις δύο τρύπες στην αρχή του σανδαλιού.


Βήμα 3: Κάνεις ένα κόμπο στο δερμάτινο κορδόνι και στη συνέχεια περνάς μια από τις χάντρες σου. Έπειτα περνάς το κορδόνι στην τρύπα του σανδαλιού έτσι ώστε ο κόμπος και η χάντρα να είναι από την έξω μεριά και την άλλη άκρη του κορδονιού στην δεύτερη τρύπα.


Βήμα 4: Αρχίζουμε και περνάμε μια μια τις χάντρες μας και τρυπάμε το σανδάλι κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτάσουμε στο τέλος.

 Βήμα 5: Κλείνουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεκινήσαμε, κάνοντας ένα κόμπο στο τελείωμα πάντα από την εξωτερική πλευρά με μια χάντρα.


Βήμα 6: Στολίζουμε δένοντας με όποιο τρόπο θέλουμε κορδελάκια, σχοινάκια και ότι άλλο μας αρέσει.

 
Τα καλοκαιρινά μας σανδάλια είναι έτοιμα να μας συνοδεύσουν στις πρωινές και βραδινές μας βόλτες.





Αν από την άλλη δεν είσαι εσύ για τέτοια, η Αιμιλία και η Χριστίνα στο Δέλεαρ είναι έτοιμες να σου φτιάξουν ό,τι μπορείς να φανταστείς, στα χρώματα που θέλεις και σε μοναδικά σχέδια φλατ ή πλατφόρμες που δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις.

Σίγουρα πηγαίνοντας εκεί (Βεΐκου 135, Κουκάκι, Αθήνα, τηλ: 210 9221667, email: tsaini.aimilia@gmail.com, facebook: Tsaini Aimilia Delear) θα τις πετύχεις επί τω έργω. Για τις βιαστικές υπάρχουν πάντα και κάποια έτοιμα σχέδια.


Πηγή: missbloom.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου