Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η σωστή υγιεινή της οδοντόβουρτσας

Επέδειξε την απαραίτητη προσοχή στην οδοντόβουρτά σου!

Από τότε που θυμάσαι να έχεις δόντια -και μερικά αυτά να κουνιούνται- θυμάσαι και έναν καλό κύριο, τον οδοντίατρο να σε συμβουλεύει να βουρτσίζεις καλά τα δόντια σου και να αλλάζεις συχνά πυκνά οδοντόβουρτσα. Ίσως, τότε, οι πολλές ροζ οδοντόβουρτσες να σε εξίταραν όμως ποτέ δε κατάλαβες την πραγματική σημασία αυτής της συμβουλής.

Η οδοντόβουρτσα συνιστά ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια σου και καλό είναι να της συμπεριφέρεσαι όπως της αξίζει.

Επειδή ακριβώς έρχεται σε επαφή με πολλά ευαίσθητα μέρη του στόματός σου πρέπει να είσαι πάντα βέβαιη ότι είναι καθαρή και απολύτως ακίνδυνη.


  •     Πρώτος κανόνας και βασικός είναι να την αλλάζεις ανά 3 με 4 μήνες. Ωστόσο, αν στο μεσοδιάστημα παρατηρήσεις οσμή, αλλοίωση, τριχούλες να έχουν αλλάξει πορεία και άλλες να έχουν κοπεί τότε επιταχύνεις την αντικατάστασή της.
  •     Έπειτα, σημαντικό είναι να φροντίζεις που την τοποθετείς. Καλό θα ήταν να μην βρίσκεται πολύ κοντά στην λεκάνη (δεδομένου ότι λεκάνη και νιπτήρας συνορεύουν) για να πετιούνται νερά. Εξίσου επικίνδυνο είναι και το καπάκι, που έχει γίνει νέα μόδα, γιατί διατηρεί την υγρασία της οδοντόβουρτσας και γίνεται αυτομάτως πηγή μικροβίων.
  •     Τέλος, πρέπει μετά το βούρτσισμα να ξεπλένεται καλά και για εσένα που θέλεις την τελειότητα μπορείς να την ξεβγάζεις με ένα στοματικό διάλυμα.
Πηγή: missbloom.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου